Over ons

Kom meer te weten over Fort de Batterijen en de mensen

De geschiedenis van Fort de Batterijen als evenementenlocatie in het midden van het land is nog maar jong. Want pas in 2015 streek het team van Fort de Batterijen neer op het fortencomplex om het vervallen terrein met al zijn rijks monumentale bouwwerken nieuw leven te blazen. Het oud militair complex vind zijn oorsprong in 1870. In dat jaar startte men de bouw onder de naam ‘de Batterijen aan de Overeindseweg’. Het enorme bouwwerk werd gerealiseerd aan beide zijden van de Overeindseweg met een Noordelijke en een Zuidelijke Batterij met al doel de omliggende forten van vuursteun te voorzien door middel van Artillerie. Het geschut werd in tijden van militaire dreiging in de breedte van de aardewal opgesteld wat de langgerekte vorm van het fortcomplex verklaard. In 2016 werd gestart met het enorme karwei het fort te restaureren en om te turnen naar de inspiratievolle en wonderschone plek die het vandaag de dag is. De bouwwerken werden ontdaan van het overdadige groen en een voor gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de functie van bijeenkomen, horeca en recreatie. Na de restauratie ontwikkelde de locatie zich verder uit tot een inspiratievolle plek voor de zakelijke markt met de specialisatie van congres- en evenementenlocatie. Maar ook particulieren beleven de meest gedenkwaardige momenten op het fort van trouwfeesten en jubilea of andere speciale familiebijeenkomsten. Weer anderen genieten van het fort op een van onze recreantendagen of ze bezoeken de Batterijen op een willekeurige zonnige dag tijdens hun wandeling of fietstocht. In alle gevallen ontvangen het team van Fort de Batterijen haar gasten graag en met de beste zorg. Dus kom Fort de Batterijen ook bekijken en kom opladen!

Onze geschiedenis

Duurzaamheid en verantwoord ondernemen

Fort de Batterijen streeft er naar om onze gasten een prettige en ontspannen ervaring te bieden, die in positieve zin zal bij blijven. Met een historische en natuurrijke omgeving als Fort de Batterijen zien wij voornamelijk kansen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij richten onze activiteiten bewust op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet en profit. In 2021 zijn wij begonnen met het verduurzamen van onze activiteiten op en rond Fort de Batterijen. Het overstappen naar groene energie uit Nederland, het aanbieden van laadpalen voor auto’s, het aanbrengen van zonnepanelen op het terrein en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn slechts een greep van onze stappen naar een duurzame omgeving.

Sinds de start van het verduurzamen van onze evenementenlocatie zijn wij actief bezig met afval scheiden. Zo zijn wij overgestapt naar een duurzamere afvalverwerker en laten wij het afval in vijf verschillende fracties afvoeren. Fort de Batterijen is een erkend leerbedrijf, en biedt verscheidene stages aan. Op deze manier leveren
wij een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons vakgebied. Ook werken we samen met (basis)scholen om leerlingen rond te leiden over het fortterrein.

Om dit te realiseren maken we bewuste keuzes en zoeken een balans tussen mensen, planeet en resultaat. Dit is een proces, geen eindbestemming. We zijn continue op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven. Mocht je vragen of ideeën hebben, horen we dat graag!

Ons team

FAQ

Wat zijn de parkeermogelijkheden bij de locatie

Rond Fort de Batterijen zijn 120 parkeerplaatsen beschikbaar.

 

Is de locatie te bereiken met het OV?

Op +/- 10 minuten loopafstand van Fort de Batterijen is busstation Koppeldijk aanwezig waarvan de bus naar Utrecht gaat.

Is jullie locatie geschikt voor mindervalide?

Zeker, op de zolder in de artillerieloods na is alles op de begane grond en mindervalide vriendelijk. Daarnaast hebben wij in beide hoofdgebouwen een mindervalide toilet beschikbaar.

 

Is eigen catering mogelijk of kan drank op nacalculatie?

Dranken verzorgen wij altijd zelf in de vorm van arrangementen. Het is niet mogelijk om dranken op nacalculatie te verzorgen. Onze zakelijke gasten mogen een eigen professionele foodcateraar meenemen. Onze collega’s van de particulieren partijen verzorgen catering vanuit hun eigen partners.

Kan ik op de website prijzen vinden?

Wij maken iedere offerte op maat en om deze reden hebben wij geen prijzen op onze website staan. Voor een kleine impressie kunt u in onze inspiratiegids de mogelijkheden en prijzen voor catering en activiteiten vinden.

Mag ik langskomen voor een locatiebezoek?

We laten je graag onze historische locatie zien! Hiervoor plannen we samen een afspraak in. We zijn graag vooraf vast op de hoogte van jullie wensen.

Wat doen jullie aan duurzaamheid?

Naast dat we een vervallen fortterein hebben opgeknapt en een nieuwe bestemming hebben gegeven, hebben wij zonnepanelen aangelegd, kopen we groene stroom in, hebben wij duurzame koffie, thee, sappen, wijnen en speciaalbier. Ook scheiden wij ons afval in 5 componenten en werkt onze cateraar met deels biologische, Fairtrade en lokale producten in de foodcatering.