Het Wachthuis

Ontdek de mogelijkheden van een gebouw met karakter

Het Wachthuis

Het Wachthuis gelegen achterop het fortterrein dankt zijn naam aan de oorspronkelijke functie van het gebouw. Namelijk de plek waar de manschappen hun volgende dienst afwachtte en waar er werd gegeten en geslapen. Tegenwoordig bieden de met grond bedekte gewelven een aangename plek voor meetings en events.

Het Wachthuis bestaat uit een combinatie van vijf gewelven waarvan drie voor bijeenkomsten te gebruiken zijn. Bij elkaar hebben deze gewelven een vloeroppervlakte van 150m². Daarbij beschikt het Wachthuis over een eigen toiletgroep, garderobe en bar.

De Gewelven

Drie van de vijf gewelven in Het Wachthuis zijn geschikt voor bijeenkomsten en voorzien van een eigentijdse inrichting in een huiselijke sfeer. Door de grote glaspuien ogen de ruimtes licht en fris en kijk je tijdens een meeting uit op het groen van het fortterrein en het kabbelende water in de fortgracht. Voor presentaties zijn er diverse middelen beschikbaar zoals de flip-evers van Bambook of een 65 inch scherm voor de weergave van presentaties.

Terras & Munitiebergplaats stretchtent - het Wachthuis

In het Wachthuis is bij stralend weer een bijeenkomst gemakkelijk spontaan naar buiten verplaatst. Tal van mooie plekjes staan de gasten direct erbuiten ter beschikking. Waar de ene deelnemer de voorkeur geeft aan een plekje op de watervlonder, kiest de ander graag voor een zetel met vergezicht vanuit de boomhut.

In het hoogseizoen staat de gebruikers van het Wachthuis ook nog eens de stretchtent voor de Munitiebergplaats ter beschikking. Onder de met bar en statafels ingerichte stretchtent is het genieten van een wijds uitzicht over het groene fortterrein en het Amsterdams Rijnkanaal. Een boeking voor de tent is alleen mogelijk in combinatie met een boeking voor het Wachthuis. Op verzoek richten wij de tent in met de gewenste middelen voor presentaties of entertainment.