Fort De Batterijen

Ontmoeten en ontspannen op een historische locatie

EEN INSPIRERENDE PLEK

Fort de Batterijen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is aangelegd als voorpost van Fort Jutphaas. Nadat het fortterrein 100 jaar afgesloten is geweest, is het vanaf eind 2016 een publiekstoegankelijke plek.

In het groene hart van Utrecht, Nieuwegein en Houten herleeft Fort de Batterijen als ontspannen locatie, met aandacht voor natuur en historie.
In de zomermaanden kan je elk weekend heerlijk ontspannen bij het Wachthuis.

Een inspirerende plek middenin de natuur, voorzien van een groot terras aan het water en met veel speelgelegenheid voor kinderen op het historische terrein.

CONTACTINFORMATIE
 
 
 
 
 
 
 

Het Wachthuis

Het Wachthuis was ooit het slaapvertrek en de wachtruimte van de manschappen. Wij hebben hier een hippe, sfeervolle ruimte van gemaakt waar we verschillende events kunnen hosten. Midden op het terrein van Fort de Batterijen is dit een heerlijke plek om te ontspannen in een natuurlijke omgeving. Het Wachthuis bestaat uit een combinatie van vijf gewelven met authentieke rode deuren. De ruimtes zijn fris, industrieel en modern ingericht met natuurlijke elementen. Door de glazen puien komt veel licht binnen in de sfeervolle gewelven. De puien zijn de doorgang naar een 200 m² groot, zonnig terras met openhaard en vlonder, die direct aan het water grenst. De twee hectare grond die bij Fort de Batterijen horen, bieden een heerlijke plek om te spelen voor kinderen.

Eind september was ons terras voor het laatst dit jaar geopend. In de lente van 2020 zal Fort de Batterijen weer geopend zijn voor publiek. Uiteraard kan je informeren naar de mogelijkheden voor het boeken van onze locatie. Voor een bruiloft tot een verjaardag en alle feestjes daar tussenin! Wil je gelijk meer weten? Bel ons gerust; 030-6362745 of stuur ons een mailtje; info@fortdebatterijen.nl en wie weet, tot snel misschien!

Hier kunt u De Batterijen menukaart downloaden.

BEKIJK DE LOCATIE

Openingstijden

Ons terrasseizoen is gesloten! Wij gaan ons opmaken voor de herfst en de winter en zullen, zodra het voorjaarszonnetje zich in 2020 weer laat zien, ons terras in de weekenden weer openen voor publiek. Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden om het Wachthuis tijdens het weekend in de wintermaanden te reserveren? Bel of mail ons gerust voor een prijsindicatie.

Faciliteiten

Bereikbaarheid
Centrale ligging in Nederland en met de auto gemakkelijk bereikbaar via A27, A12 en A2. De Batterijen is met het openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal met buslijn 47 (halte Koppeldijk) en 10 minuten lopen te bereiken. Verder is de locatie grenzend aan diverse officiële fietsroutes en op Fietsnetwerk te vinden onder knooppunt 680.

Parkeergelegenheid
U kunt gebruik maken van de aanwezige parkeerplekken op het terrein van De Batterijen

Garderobe
In het Wachthuis is een onbewaakte garderobe aanwezig.