De Batterijen

Kom opladen midden in de natuur

 

De Batterijen

Raak geinspireerd door deze mooie omgeving

 

De Batterijen

Brainstormen, vergaderen en ontmoeten op een inspirerende plek

 

De Batterijen

Dé locatie voor innovatie en nieuwe energie

1
1

Over De Batterijen

De Batterijen aan de Overeindseweg zijn onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De verdedigingslinie deed dienst van 1815 tot ongeveer 1940 en is aangelegd als voorpost van Fort Jutphaas. Nadat het fortterrein 100 jaar afgesloten is geweest, is het vanaf eind 2016 een publiekstoegankelijke plek. In het groene hart van Utrecht, Nieuwegein en Houten herleeft De Batterijen als inspirerende locatie voor de zakelijke markt. Momenteel wordt hard gewerkt aan de herinrichting van het historische terrein en stuk voor stuk worden de gebouwen in gebruik genomen voor evenementen. Het Wachthuis is het eerste gebouw op het terrein dat beschikbaar is voor evenementen. De bunkers en de artillerieloods staan nog op de planning voor herinrichting en renovatie. De twee hectare grond die bij De Batterijen horen bieden uitgestrekte mogelijkheden voor outdoor evenementen.

Kom opladen!

Ruimtes

De Batterijen telt zes objecten, waaronder het betonnen Wachthuis, bunkers en een houten artillerieloods. Het Wachthuis is het eerste gebouw op het terrein dat beschikbaar is voor evenementen. Het betonnen pand bestaat uit een combinatie van drie gewelven met authentieke rode deuren. Door de glazen puien komt er veel licht binnen in de gewelven. De puien zijn de doorgang naar een 200m² grote vlonder, die direct aan het water grenst. Begin 2017 is dit deel van het fortterrein helemaal af, voor de pioniers is de locatie nu al te boeken. De bunkers en de artillerieloods staan nog op de planning voor herinrichting en renovatie. De twee hectare grond die bij De Batterijen horen bieden uitgestrekte mogelijkheden voor outdoor evenementen.

Arrangementen

Voor de verhuur van De Batterijen kunt u met ons contact opnemen voor een offerte op maat.

De Batterijen is niet gebonden aan vaste leveranciers of concepten, iedere aanvraag is anders en een passend voorstel wordt met veel plezier voor u op maat ontwikkeld.

Faciliteiten

Bereikbaarheid
Centrale ligging in Nederland en met de auto gemakkelijk bereikbaar via A27, A12 en A2. De Batterijen is met het openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal met buslijn 47 (halte Koppeldijk) en 10 minuten lopen te bereiken. Verder is de locatie grenzend aan diverse officiële fietsroutes en op Fietsnetwerk te vinden onder knooppunt 680.

Parkeergelegenheid
Uw gasten kunnen gebruik maken van de aanwezige 40 parkeerplekken op het terrein van De Batterijen.

Pendelvervoer
Wij kunnen pendelvervoer verzorgen van station Utrecht of Houten naar onze locatie.

Catering
De Batterijen heeft een eigen keuken. Dit maakt het mogelijk dat we de catering tegen een goede prijs kunnen aanbieden en van een verzekerde kwaliteit is.

Zo voeren we een diversiteit van arrangementen en is maatwerk in overleg ook zeker mogelijk.

Garderobe
In het Wachthuis is een onbewaakte garderobe aanwezig.

Inrichting
De ruimtes op De Batterijen zijn vrij in te richten en aan te passen naar de stijl van het evenement. De Batterijen heeft een rauw, creatief en natuurlijk karakter.

Wilt u meer weten over onze faciliteiten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend locatiebezoek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laatste nieuws

22 augustus 2017 in Nieuws, Recreatie

Kidsproof tipt fort De Batterijen

De afgelopen weken is fort De Batterijen goed door jullie bezocht! Elke zaterdag en zondag kun je nu genieten van deze mooie natuurrijke omgeving, de kinderen rennen rond in het…

Read More

CONTACT
Voor meer informatie, vragen & reserveringen kunt u ons bereiken via:
T             030 – 63 62 745
@            info@fortdebatterijen.nl
W            www.fortdebatterijen.nl

ADRES
Fort De Batterijen
Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein

ALGEMENE VOORWAARDEN
Algemene voorwaarden Fort de Batterijen

SOCIAL MEDIA

Contactformulier

Naam

E-mail

Onderwerp

Boodschap

Routebeschrijving