De Batterijen

Dé locatie voor innovatie en nieuwe energie

 

De Batterijen

Kom opladen midden in de natuur

 

De Batterijen

Ontmoeten en ontspannen op een historische plek

1
1

Over De Batterijen

De Batterijen aan de Overeindseweg zijn onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De verdedigingslinie deed dienst van 1815 tot ongeveer 1940 en is aangelegd als voorpost van Fort Jutphaas. Nadat het fortterrein 100 jaar afgesloten is geweest, is het vanaf eind 2016 een publiekstoegankelijke plek. In het groene hart van Utrecht, Nieuwegein en Houten herleeft De Batterijen als ontspannen locatie, met aandacht voor natuur en historie. U kunt hier in de zomermaanden elk weekend heerlijk ontspannen bij het Wachthuis op De Batterijen. Een inspirerende plek middenin de natuur, voorzien van een groot terras aan het water en met veel speelgelegenheid voor kinderen op het historische terrein.

Het Wachthuis

Het Wachthuis bevindt zich midden op het terrein van De Batterijen en biedt recreanten een plek om te ontspannen in een natuurlijke omgeving. Het betonnen pand bestaat uit een combinatie van drie gewelven met authentieke rode deuren. De glazen puien zijn de doorgang naar een 200m² grote vlonder, die direct aan het water grenst. Voor Het Wachthuis is een ruim terras voor de zonnige dagen gerealiseerd. De twee hectare grond die bij De Batterijen horen bieden een heerlijke plek om te spelen voor kinderen. De Batterijen is vanaf 20 april 2019 weer elk weekend van 14 tot 19 geopend voor publiek, in de tussentijd is het terrein ook voor groepen en zakelijke evenementen te boeken.

Menukaart

Hier kunt u De Batterijen menukaart downloaden.

Openingstijden

Zaterdag           14:00 – 19:00 uur
Zondag             14:00 – 19:00 uur

Het ziet er naar uit dat aanstaand weekend heerlijk nazomers gaat worden! Ons terras is op zaterdag 14 en zondag 15 september dan ook weer gezellig geopend. Vanaf 14:00 uur ben je/zijn jullie van harte welkom. Zaterdag 21 september zijn wij in verband met een bruiloft gesloten.

Voor grote groepen is ons terrein ook op andere dagen en in de maanden oktober 2019 tot april 2020 te reserveren.

Faciliteiten

Bereikbaarheid
Centrale ligging in Nederland en met de auto gemakkelijk bereikbaar via A27, A12 en A2. De Batterijen is met het openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal met buslijn 47 (halte Koppeldijk) en 10 minuten lopen te bereiken. Verder is de locatie grenzend aan diverse officiële fietsroutes en op Fietsnetwerk te vinden onder knooppunt 680.

Parkeergelegenheid
U kunt gebruik maken van de aanwezige parkeerplekken op het terrein van De Batterijen

Garderobe
In het Wachthuis is een onbewaakte garderobe aanwezig.

 
 
 
 
 
 
 
 

Laatste nieuws

22 augustus 2017 in Nieuws, Recreatie

Kidsproof tipt fort De Batterijen

De afgelopen weken is fort De Batterijen goed door jullie bezocht! Elke zaterdag en zondag kun je nu genieten van deze mooie natuurrijke omgeving, de kinderen rennen rond in het…

Read More

CONTACT
Voor meer informatie, vragen & reserveringen kunt u ons bereiken via:
T             030 – 63 62 745
@            info@fortdebatterijen.nl
W            www.fortdebatterijen.nl

ADRES
Fort De Batterijen
Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein

OPENINGSTIJDEN
Zaterdag: 14:00 – 19:00 uur
Zondag: 14:00 – 19:00 uur
Zaterdag 21 september 2019 zijn wij in verband met een bruiloft gesloten. 

SOCIAL MEDIA

Contactformulier

Naam

E-mail

Onderwerp

Boodschap

Routebeschrijving