De Batterijen

Dé locatie voor innovatie en nieuwe energie

 

De Batterijen

Kom opladen midden in de natuur

 

De Batterijen

Ontmoeten en ontspannen op een historische plek

1
1

Over De Batterijen

De Batterijen aan de Overeindseweg zijn onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De verdedigingslinie deed dienst van 1815 tot ongeveer 1940 en is aangelegd als voorpost van Fort Jutphaas. Nadat het fortterrein 100 jaar afgesloten is geweest, is het vanaf eind 2016 een publiekstoegankelijke plek. In het groene hart van Utrecht, Nieuwegein en Houten herleeft De Batterijen als ontspannen locatie, met aandacht voor natuur en historie. U kunt hier in de zomermaanden elk weekend heerlijk ontspannen bij het Wachthuis op De Batterijen. Een inspirerende plek middenin de natuur, voorzien van een groot terras aan het water en met veel speelgelegenheid voor kinderen op het historische terrein.

Het Wachthuis

Het Wachthuis bevindt zich midden op het terrein van De Batterijen en biedt recreanten een plek om te ontspannen in een natuurlijke omgeving. Het betonnen pand bestaat uit een combinatie van drie gewelven met authentieke rode deuren. De glazen puien zijn de doorgang naar een 200m² grote vlonder, die direct aan het water grenst. Voor Het Wachthuis is een ruim terras voor de zonnige dagen gerealiseerd. De twee hectare grond die bij De Batterijen horen bieden een heerlijke plek om te spelen voor kinderen. De Batterijen is vanaf 20 april 2019 weer elk weekend van 14 tot 19 geopend voor publiek, in de tussentijd is het terrein ook voor groepen en zakelijke evenementen te boeken.

Menukaart

Hier kunt u De Batterijen menukaart downloaden.

Openingstijden

Zaterdag           14:00 – 19:00 uur
Zondag             14:00 – 19:00 uur

Omdat iedereen (bijna) heerlijk aan het genieten is van de vakantieperiode, is ons terras van zondag 28 juli tot en met zondag 25 augustus 2019 gesloten. Vanaf zaterdag 31 augustus 2019 ben je vanaf 14:00 uur weer van harte welkom.

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN HELE FIJNE VAKANTIE!

Voor grote groepen is ons terrein ook op andere dagen en in de tussenliggende maanden te reserveren.

Faciliteiten

Bereikbaarheid
Centrale ligging in Nederland en met de auto gemakkelijk bereikbaar via A27, A12 en A2. De Batterijen is met het openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal met buslijn 47 (halte Koppeldijk) en 10 minuten lopen te bereiken. Verder is de locatie grenzend aan diverse officiële fietsroutes en op Fietsnetwerk te vinden onder knooppunt 680.

Parkeergelegenheid
U kunt gebruik maken van de aanwezige parkeerplekken op het terrein van De Batterijen

Garderobe
In het Wachthuis is een onbewaakte garderobe aanwezig.

 
 
 
 
 
 
 
 

Laatste nieuws

22 augustus 2017 in Nieuws, Recreatie

Kidsproof tipt fort De Batterijen

De afgelopen weken is fort De Batterijen goed door jullie bezocht! Elke zaterdag en zondag kun je nu genieten van deze mooie natuurrijke omgeving, de kinderen rennen rond in het…

Read More

CONTACT
Voor meer informatie, vragen & reserveringen kunt u ons bereiken via:
T             030 – 63 62 745
@            info@fortdebatterijen.nl
W            www.fortdebatterijen.nl

ADRES
Fort De Batterijen
Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein

OPENINGSTIJDEN
Zaterdag           14:00 – 19:00 uur
Zondag             14:00 – 19:00 uur
Ons terras is i.v.m. de vakantieperiode van zondag 28 juli t/m zondag 25 augustus 2019 gesloten. Op zaterdag 31 augustus 2019 zijn we weer geopend vanaf 14:00 uur. Fijne vakantie allemaal!

SOCIAL MEDIA

Contactformulier

Naam

E-mail

Onderwerp

Boodschap

Routebeschrijving